457450
457450
457450
457450
457450

Povjerenstvo: Krstičević, Varga i Božinović nisu u sukobu interesa

  • , 17.11.2016., 14:49
  • Autor:
  • komentara

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici održanoj u četvrtak odlučilo je da potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović i SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru i bivši ministar zdravstva Siniša Varga nisu u sukobu interesa.

 
 
 
 
Dalija Orešković (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)
Dalija Orešković (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Povjerenstvo smatra da Krstičević nije u sukobu interesa zbog ugovora tvrtke King ITC s Ministarstvom obrane ili Vladom, rekla je Hini predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković. S obzirom da je Krstičević prije bio na čelu te tvrtke, Povjerenstvo je preporučilo da se on izuzme iz eventualnih budućih natječaja Vlade i spomenute tvrtke.

Jednaku odluku Povjerenstvo je donijelo i za Vargu koji je zatražio njegovo mišljenje zbog svog radnog odnosa u jednoj bolnici.

Božinović je pak zatražio mišljenje kako bi mogao nastaviti obavljati edukacijsku djelatnost, na što je Povjerenstvo odlučilo kako ni u njegovu slučaju ne radi o sukobu interesa. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se