Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka Služba za ovrhu

Poreznik tražio 3 tisuće eura i nova ulazna vrata za kuću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački poreznik našao se na meti Uskoka zbog sumnje da je od čelnika blokirane tvrtke uz 3.000 eura mita, kako ne bi pokrenuo naplatu poreznog duga, tražio i ulazna vrata za kuću vrijedna najmanje 16.700 kuna, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Nakon provedene istrage Uskok je 57-godišnjeg poreznika iz zagrebačke Službe za ovrhu optužio zbog primanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Optužnicom ga se tereti da je od svibnja do 10. lipnja ove godine tražio mito od odgovorne osobe tvrtke u kojoj je trebalo provesti ovrhu zbog poreznog duga od gotovo 365.000 kuna. Pritom je znao da tvrtka "otuđuje imovinu" iako se nalazi u blokadi, ali i da je radi učinkovite naplate poreznog duga trebao "pokrenuti postupak utvrđivanja zlouporabe prava iz porezno-dužničkog odnosa", objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici, dodajući da je na ime "prve rate" poreznik 10. lipnja preuzeo 11.000 kuna.

Osim toga tijekom ove godine 57-godišnjak je, navodno, odgovornim osobama dviju tvrtki koje su dugovale više od 1,2 milijuna kuna poreza i doprinosa za "nagradu" dojavljivao podatke o tome koja imovina nije obuhvaćena ovršnim postupkom kako bi ju mogli otuđiti prije ovrhe.

Tako je u namjeri da jednoj tvrtki omogući izbjegavanje plaćanja poreznih i drugih obveza te da nastavi poslovati pod drugim imenom, odgovornu osobu uputio da otuđi imovinu i podnese prijedlog za skraćeni postupak predstečajne nagodbe, kao i da se ogluši na poziv Fine da dostavi određene podatke kako bi odbacila njegov prijedlog i zatražila pokretanje stečajnog postupka na teret državnog proračuna, tvrdi Uskok. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene