Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo majke pronašli ribiči

Nedostaju odgovori na mnoga pitanja: Patrik (5) preminuo od posljedica utapanja, nađeno i tijelo majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil u kojem je otišla Ivana Fogadić sa sinom Patrikom izvučen je s dna jezera.

ČETVRTAK - 19:36 - Očevid je završio, a tijelo majke je izvučeno i prevezeno na obdukciju. Nekolicina ribiča koji su lovili ribu primijetila je tijelo i alarmirala policiju. Tako je završena opsežna potraga koja je počela još u ranim jutarnjm satim.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

Pretraživao se svaki kutak zbog jakih struja. Tijelo malenog Patrika pronađeno je na potpuno drugom kraju jezera nego danas izvučeno tijelo za koje se pretpostavlja da je njegova majka jer policija još nije službeno potvrdila da se radi o Ivane, no i iz policije poručuju da sve upućuje na tu činjenicu.

Mnogo je pitanja je na koje istraga treba dati odgovor, a prije svega na pitanje je li riječ o ubojstvu i samoubojstvu.

17:07 - Reporterka Nove TV Barbara Štrbac javila se s terena gdje upravo traje izvlačenje pronađenog tijela, za koje se sumnja da je Ivana Fogadić, no policija je rekla kako će sa službenom potvrdom čekati obdukciju.

Neslužbeno, ribiči su ti koji su ugledali tijelo i pozvali policiju, i to na skroz suprotnom kraju jezera od mjesta gdje je pronađen 5-godišnji Patrik. Pretražiti jezero nije bilo lako jer je dugačko čak 12 kilometara, a slučaj je prezelo županijsko Državno odvjetništvo.

16:14 - Pronađeno je i tijelo majke, Ivane Fogadić.

Na južnoj, varaždinskoj strani jezera HE Dubrave u četvrtak oko 14 sati ribolovci su uočili žensko truplo, izvijestila je međimurska Policijska uprava navodeći da očevid traje te kako se pretpostavlja da je riječ o Ivani Fogadić (29) za kojom se traga još od ponedjeljka.

15:15 - Policija objavila službene podatke obdukcije izvršene nad tijelom djeteta izvučenog iz Drave u srijedu u poslijepodnevnim satima. Riječ je o petogodišnjem Patriku Fogadiću, a kao uzrok smrti, stoji u policijskoj objavi, je utapanje. Ujedno je i obavljeno službeno prepoznavanje tijela koje je potvrdilo razultate obdukcije.

14: 00 - Za sada nema novih informacija o pronalasku tragova koji bi upućivali na mjesto na kojem se nalazi nestala Ivana Fogadić. U potragu uključeni GSS, vatrogasci, policija, čamci i ronioci kao i lokalna nautička društva, ali i psi tragači koji pretražuju obalni pojas oko jezera HE Čakovec.

12:00 - Nastavljena je potraga za tijelom Ivane Fogadić. Pretražuju se ostali dijelovi akumulacijskog jezera HE Čakovec, derivacijski kanal kao i obalni pojas, rekao nam je glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

O nagađanjima da je bočno staklo na izvučenom automobilu bilo spušteno, a ne razbijeno, kako pišu neki mediji, Gačal kaže kako ne može sa sigurnošću tu informaciju potvrditi.

'Stakla su možda spustili ronioci ili vatrogasci prilikom izvlačenja automobila', rekao je Gačal te dodao kako sve upućuje na namjerno slijetanje s ceste na dijelu koji je poznat po velikom broju prometnih nesreća te kako je Ivana najvjerojatnije ostvarila svoj naum kojeg je najavila u oproštajnom pismu.

MUČNI DETALJI POTRESNOG PISMA Olakšala dušu i nestala s djetetom

NAJCRNJI SCENARIJ U jezeru pronađeno tijelo dječaka, na dnu kanala lociran i automobil

11:00 - Glasnogovornik PU međimurske rekao je kako je automobil izvučen prazan, a u njemu su pronađeni dokumenti koji pripadaju Ivani i Patriku. Dodao je i kako je auto izvučen razbijenog prednjeg vjetrobranskog stakla i desnog bočnog na suvozačevim vratima.

9:10 - Pripadnici Vatrogasne postrojbe Čakovec iz kanala HE Čakovec izvukli su prazan automobil. Nakon što je automobil lociran sonarom, potraga je zbog mraka zaustavljena te nastavljena u četvrtak ujutro. Javna vatrogasna postrojba Čakovec izvukla je automobil iz vode, no u njemu se ne nalazi nikakvo tijelo, potvrdio je glasnogovornik PU međimurske, Radovan Gačal.

'Potraga za Ivanom Fogadić se nastavlja. Pretražuje se jezero i rijeka Drava s međimurske, kao i podravske strane. U potragu su uključeni GSS, policija, vatrogasci, kao i nautička društva', kazao nam je Mladen Kanižaj, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o Opel Astri, automobilu kojim je Ivana Fogadić u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima napustila svoju obiteljsku kuću te sa sobom odvela petogodišnjeg sina.

7:00 - Kako piše List Međimurje, počela je akcija izvlačenja automobila koji je sonarom iz čamca Javne vatrogasne postrojbe Čakovec večer ranije, nakon višesatne potrage, lociran u kanalu HE Čakovec između Orehovice i Otoka.

NAJCRNJI SCENARIJ U jezeru pronađeno tijelo dječaka (5), na dnu kanala lociran i automobil

Pretpostavlja se kako je riječ o Opel Astri kojom je Ivana Fogadić prije dva dana napustila obiteljsku kući u naselju Totovec, te povela sa sobom 5-godišnjeg sina Patrika, nakon što je na facebook stranici objavila oproštajno pismo s porukom o samoubojstvu te najavila kako će u smrt povući i sina.

Automobil se nalazi na 5,6 metara dubine, a zbog mraka je izvlačenje jučer prekinuto, te nastavljeno danas. Policija se nada kako će po izvlačenju automobila moći razabrati detalje ove tragične sudbine 29-godišnje Ivane Fogadić i njezina sina Patrika. Pretpostavlja se kako se Ivanino tijelo nalazi u automobilu. Ukoliko je prazan, potrega se nastavlja dalje. Glasnogovornik PU međimurske napominje kako ima još nekoliko lokacija koje nisu pregledane, a na kojima bi se moglo nalaziti tijelo Ivane Fogadić.

MUČNI DETALJI POTRESNOG PISMA Olakšala dušu i nestala s djetetom

Podsjetimo, u srijedu navečer, policija je pronašla tijelo dječaka u akumulacijskom jezeru HE Dubrava kod Preloga. Iako nije službeno potvrđeno, radi se o petogodišnjem Patriku Fogadiću. Tijelo dječaka prepoznao je njegov stric, Robert Fogadić koji je pomagao pri pretraživanju akumulacijskih jezera.

Očevid je proveden,a obdukcija nad tijelom djeteta, kako bi se potvdio identitet kao i uzrok smrti, bit će izvršena danas, kazao je glasnogovornik Policijske uprave međimurske, Radovan Gačal.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene