Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otac na sedativima

NAJCRNJI SCENARIJ U jezeru pronađeno tijelo dječaka, na dnu kanala lociran i automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nažalost, nisu se ostvarile nade da će se izbjeći najcrnji scenarij u potrazi za nestalom majkom i djetetom.

22:20 - Prema riječima glasnogovornika PU međimurske, lokacije na kojima se u srijedu došlo do određenih saznanja intenzivno su se pretraživale sva tri dana, a u srijedu su pronađeni određeni tragovi nakon čega se pristupilo opsežnijim pretragama terena i došlo do zaključka da je vjerojatno tu došlo do slijetanja vozila.

Pročitajte i ovo Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu Nestao Luka Stepišnik policija treba pomoć Nestao 25-godišnji Slovenac, posljednji puta viđen u Hrvatskoj

Slijedi prepoznavanje tijela, a za četvrtak je naložena i obdukcija.

21:20 - Prema neslužbenim informacijama u derivacijskom kanalu lociran je automobil, nedaleko mjesta gdje su ustanovili da je automobil sletio s ceste. Riječ je o dijelu na kojem nema branika i na kojem su se već događale nesreće.

Očevid je obustavljen zbog mraka, a aktivnosti se nastavljaju u četvrtak u sedam sati ujutro.

Tijelo dječaka odvezeno je i slijedi identifikacija.

20:16 - Kako doznajemo, Valentin Fogadić, otac dječaka čije je tijelo pronađeno u jezeru, završio je na Hitnoj i na sedativima je.

20:03 - Reporterka Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s glasnogovornikom PU međimurske Radovanom Gačalom koji je potvrdio da je u poslijepodnevnim satima pronađeno tijelo dječaka. Uočio ga je prolaznik koji je šetao uz jezero. U tijeku je policijski očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Glasnogovornik je rekao da ovog trenutka ne može potvrditi informaciju da se radi o nestalom dječaku, međutim, kaže, sve upućuje na tu činjenicu. No, naglašava potrebno je napraviti očevid i prepoznavanje.

Rekao je i da postoji lokacija gdje su našli tragove koji upućuju na moguće slijetanje automovila, ali u tijeku je ispitivanje terena pa će više informacija biti poznato kasnije.

Nekoliko kilometara nizvodno, između Orehovice i Otoka, ima tragova koji upućuju na automobil koji je mogao završiti u vodi, rekao je Gačal. Također je rekao kako je riječ o velikim vodenim površinama i tokovima koji su međusobno povezani i intenzivno su pretraživani. Dodao je kako je potrebno dovršiti kriminalističko istraživanje i utvrditi sve pojedinosti te tragedije.

19:40 - Nade da će se izbjeći najcrnji scenarij u potrazi na nestalim majkom i sinom nisu se ostvarile.

U akumulacijskom jezeru Donja Dubrava je pronađeno tijelo dječaka. Sve policijske ekipe usmjeravaju se na to područje, a sada je sve usmjereno na to da se pronađu majka i automobil.

17:10 Čakovečki vatrogasci u pripremi imaju i ronioce koji bi po potrebi mogli pregledati svaku sumnjivu lokaciju, no za sada nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal potvrdio je kako u potrazi sudjeluju sve raspoložove snage, a iz zraka se potrazi pridružio i helikopter MUP-a. Osim njih, u potragu je uključen i HGSS, brojni članovi ribolovnih i lovačkih društava s područja Međimurja, a iz zraka područje pretražuju članovi varaždinskog Paraglading kluba "Zero gravity".

Policija je potvrdila kako vozilo kojim se odvezla Ivana Fogadić nije prešlo državnu granicu i nije evidentirano na naplatnim kućicama na autocesti. Policijska potraga nastavlja se i dalje, a ispituje se i svaki najmanji trag.

13:30 - Službenici PU međimurske zajedno sa javnom vatrogasnom postajom Čakovec nastavili su potragu za Ivanom Fogadić i njezinim sinom pretražujući ostale dijelove akumulacijskih jezera u Dubravi. Pretražuje se dno jezera kao i okolni djelovi.

Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske, kazao je kako je policija zaprimila nekoliko dojava u vezi lokacije automobila kojim je gospođa Fogadić napustila obiteljsku kuću u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima. Za sada potraga nije dala nikakve konkretne tragove, te se onda nastavlja.

'Postoje indicije da se gospođa Fogadić sakrila kod nekih bliskih prijatelja u Slavoniji ili pak otišla u iznajmljeni apartman na moru. Zbog toga surađujemo sa slavonskom policijom kako i onima duž Jadrana', kazao nam je glasnogovornik PU međimurske.

Policija pretražuje lokacije oko mjesta na kojem je posljednji put uočen sigana s mobitela, kao i sve lokacije koje prijavljuju građani. Nije isklučeno da je gospođa Fogadić prešla neki od manjih graničnih prelaza, no kako napominje glasnogovornik PU međimurske, za sada nema informacija o tome, kontaktirani su svi granični prelazi, kao i naplatne postaje na autocestama diljem zemlje, a prate se i bankovni računi.

10:30 - I dalje nema traga Ivani Fogadić i njezinom petogodišnjem sinu koji su nestali u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon što je ona na Facebooku objavila potresno pismo iznoseći mučne detalje života sa suprugom Valentinom.

MUČNI DETALJI POTRESNOG PISMA Olakšala dušu i nestala s djetetom

Policija je usuglasila postupanja oko pretrage s HGSS-om, a kako doznajemo u PU međimurskoj, veći dio pretrage je napravljen te nije dao nikakav rezultat. 'Nije pronađeno ništa, ali korisne su nam informacije koje dobivamo od građana', rekao je glasnogovornik PU međimurske.

Međimurska policija u ovoj potrazi surađuje s drugim policijskim upravama, a najviše sa slavonskom i policijskim upravama na moru budući da su razgovori s pojedinim ljudima upućivali na to da se Ivana sa sinom možda uputila na more. Na pitanje je li ikako moguće da je Ivana prešla granicu, a da to nije zabilježeno, glasnogovornik kaže da je sve moguće, naročito jer postoje manji granični prijelazi koji nisu pokriveni kamerama, a od odlaska iz kuće do prijave nestanka je prošlo nekoliko sati, odnosno službenici na graničnim prijelazima tek su nekoliko sati nakon nestanka dobili informaciju da obrate pažnju na nestalu osobu.

Međimurskom portalu obratila se Ingrid Vučko, sestra Ivane Fogadić, s molbom da se šira javnost suzdrži od neumjesnih komentara, osuda i iskrivljavanja činjenica. 'U ime naše obitelji, molim sve medije, novinare raznih portala i sve ljude koji na društvenim mrežama ostavljaju poruke osude, vrijeđanja i izvrtanja istine o događajima - da se suzdrže od osobnih konstrukcija i prihvate policijska izvješća kao mjerodavna. U ovoj izuzetno teškoj situaciji za sve nas u obitelji, teško pogođeni nestankom Ivane i Patrika, od velike nam je važnosti da očuvamo dostojanstvo kao ljudi i kao obitelj', rekla je Vučko.

Ivanina rodbina kaže da im se nije javila. 'Ne ide mi u glavu da bi mogla nešto takvo učiniti', rekla je Ivanina strina, dok je Ivanina majka zbog šoka završila na infuziji.

Brat Igor Lojna rekao je za emeđimurje rekao da mu se sestra nije javljala i vjeruje da se 'samo sklonila'. Sestra Ingrid dodala je da Ivanu traže na sve moguće načine, no zasad bez uspjeha. 'Mobitel joj je i dalje isključen', rekla je.

'Totalno neočekivano, večer prije smo sve normalno razgovarali, tražili apartmane za more, gledali gdje ćemo, gdje najbolje za Patrika gdje su pješćane plaže', rekao je Ivanin suprug Valentin Fogadić u suzama za Vijesti Nove TV.

'Iznenadilo me to jako, ja vjerujem da su oni živi i zdravi i da će se pojaviti svakog trena, drugačije ne želim uopće pomišljati, nikakvu drugu soluciju', dodao je.

Međimurska policija izvijestila je da svim raspoloživim mjerama traga za nestalom Ivaneom i njezinim 5-godišnjim sinom. Policijski službenici Policijske uprave međimurske i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, u utorak su izvršili pretragu vodenih površina akumulacijskih jezera HE Čakovec i HE Donja Dubrava (ukupno oko dvadesetak kvadratnih kilometara). Prilikom pretrage korišteni su službeni čamci te prijenosni sonar pomoću kojeg je pretraživano dno jezera.

Ujedno, za pretragu jezera iz zraka angažiran je helikopter MUP-a, koji je poletio s uzletišta zmajarskog kluba Rode kod Preloga.

U SUZAMA Suprug kojeg je nestala Ivana optužila za sve: 'Ja vjerujem da su oni živi i zdravi i da će se pojaviti svakog trena'

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja pretraživali su i područje uz desnu obalu starog toka rijeke Drave kod HE Čakovec.

U pretrage spomenutih lokacija uključili su se i policijski službenici susjedne Policijske uprave varaždinske.

Za sada sve poduzete mjere traganja za nestalim osobama nisu rezultirale korisnim saznanjima te se nastavljaju, izvijestila je PU međimurska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene