Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavite nezakonitosti poslodavca!

Mrsić: 'Ako postoji jedan radnik na crno, zatvorit ćemo poslovni prostor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je preko društvenih mreža pozvala građane da prijave nezakonitosti rada poslodavca na besplatni broj.

Preko društvenih je mreža Vlada Republike Hrvatske pozvala građane da na besplatan broj telefona prijave sve nezakonitosti svojih poslodavaca, od neprimanja plaća, do rada na crno.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku

Mirando Mrsić: Zbog rada na crno Hrvatska izgubila 40 milijardi kuna

Na službenom Twitter profilu Vlade RH osvanuo je status u kojem piše: 'Prijavite nezakonitost rada poslodavca na 0800 49 49. Prije kazne dobivat će se "crvene i žute kartone"'.

 

 

Na pitanje što to točno znači, da li u slučaju da tvrtka ima 30 neprijavljenih radnika dobiva samo opomenu tj. 'žuti karton' ministar Mrsić je odgovorio da tvrtki za koju postoji bilo kakva sumnja o nezakonitom radu na crno, poslat će se opomena, no ukoliko se u tvrtki nalazi barem jedan takav radnik ista će odmah biti zatvorena.

Vlada će kontrolirati tvrtke isplaćuju li doprinose

'Ukoliko se nađe i jedan radnik na crno zatvara se odmah poslovni prostor na 30 dana i slijedi optužni prijedlog', objašnjava ministar Mirando Mrsić.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene