Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi hit?

Mladi Dubrovčani izumili novu aplikaciju za pametne telefone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve one koji nemaju vremena za pretraživanje i otvaranje internetskih stranica, razveselit će vijest o ListenApp aplikaciji koja ima veliki potencijal da postane hit među korisnicima pametnih telefona, a nastala je upravo u Hrvatskoj.

Dubrovčani Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić izumili su aplikaciju ListenApp koja prikuplja najpopularnije vijesti iz Hrvatske u jednominutno audio – vizualno iskustvo. Aplikacija je prestavljena jučer u Splitu na tehnološkoj konferenciji Shift, piše Dubrovnik.net.

Nakon što se aplikacija preuzme na telefon, klikom na znak munje pokreće se audio, video i tekstualni opis najbitnijih vijesti. U postavkama je moguće odabrati regije iz kojih želite saznati novosti, a ugrađen je i alarm koji bi korisnike trebao podsjetiti da skrenu pozornost na ListenApp.

>> Uspjesi hrvatskih inovatora u Maleziji

'Ideja je nastala iz vlastite potrebe - zasićeni prevelikim informacijama te nedostatkom vremena za njihovo praćenje, odlučili smo napraviti aplikaciju koja će omogućiti informiranje u vrlo kratkom vremenu i to kroz audiovizulano iskustvo', kazao je Žitnik.

Publika kojoj je ova aplikacija namijenjena su mlađe osobe koje ne konzumiraju vijesti u zadanim radijskim i televizijskom terminima. Upravo im ova aplikacija omogućuje da vijesti pogledaju kada god to žele.

O budućim planovima mladi Dubrovčani nisu puno govorili, istaknuli su samo da će razgovarati s mentorima i investitorima o mogućem širenju poslovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene