Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije je bilo do 3 dana

Liječnici pretrpani pisanjem ispričnica jer roditelji mogu opravdati samo jedan dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je počela školska godina, obiteljski liječnici prema novom Pravilniku moraju pisati ispričnice učenicima ako iz škole izostanu duže od jednog dana.

Roditelji mogu opravdati samo jednodnevni izostanak. Liječnici se žale kako su ionako pretrpani administracijom, a ovo im dodatno otežava posao. U posljednjih mjesec dana, doktorica Snježana Jurčević ispisala je više od 60 ispričnica za izostanak učenika.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci

'Što je i previše! Neki roditelji i sami ispričavaju. Znači, kratke izostanke od jedan dan. Tako da, toga bi bilo još i više da dođu svaki dan po ispričnicu', požalila se ova obiteljska liječnica.

Od jesenas roditelj može opravdati samo jednodnevni izostanak, i to tri puta na godinu. Ako učenik izostane npr. zbog glavobolje, bolova u trbuhu ili slično, a ne ide liječniku, roditelj može opravdati njegov jednodnevni izostanak, ali samo tri puta tijekom školske godine. Takva se praksa ne sviđa ni liječnicima, a ni roditeljima.

'Mislim da je to još jedna nepotrebna radnja za nas roditelje koji ionako imamo premalo slobodnog vremena. Do sada je funkcioniralo bez toga da se mora ići, pa ne vidim zašto i dalje ne bi tako funkcioniralo?', smatraju roditelji.

'Roditeljima moramo vjerovati kada dolaze po ispričnice za svoje dijete. Jer smo ih educirali da za kraće respiratorne infekte, virusne bolesti, samoizlječive bolesti - to riješavaju sami, kod kuće s djecom. A onda naknadno dolaze po ispričnice', pojasnila je dr. Jurčević.

Obiteljski liječnici se žale kako im to dodatno otežava posao. Potporu su dobili od Ministarstva zdravlja i liječničke komore. Pa je za ovaj mjesec zakazan sastanak s Ministarstvom obrazovanja kako bi se dogovorili oko mogućih promjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene