Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio nagađanja

Milinović u Dnevniku Nove TV potvrdio kandidaturu za predsjednika HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u večerašnjem Dnevniku Nove TV zamjenik predsjednice HDZ-a i donedavni ministar zdravstva Darko Milinović ekskluzivno je potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

'Ja sam dva, tri tjedna očekivao sjednicu Predsjedništva i dobio sam informaciju da će se sutra održati tehnička sjendica, no, ja sam odlučio danas potvrditi svoju kandidaturu, da kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a', rekao je Milinović i dodao da je o tome već obavijestio Jadranku Kosor.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

'Ja sam džentlmen, ja sam danas nazvao predsjednicu i rekao joj da ću se kandidirati. Razgovarao sam i s mnogobrojnim članstvom i naravno da neki članovi znaju za moju kandidaturu', rekao je Milinović. '2000. godine, kada je HDZ izgubio, ja sam okupio tim intelektualaca i branitelja u ličko-senjskoj županiji, napravili smo desetogodišnji plan na županijskoj razini. Do sada s tim timom ljudi nisam izgubio nijedne izbore u svojoj bazi', rekao je donedavni ministar zdravstva.

U HDZ-u se mora prestati stvarati kult ličnosti, stranci je potrebno moderno vodstvo, rekao je Milinović koji je potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a Milinović je rekao kako, nakon okončanja procesa pristupanja Europskoj uniji, HDZ u budućnosti mora odgovoriti na neka nova pitanja, primjerice, neka koja se tiču globalizacije. Milinović se dotaknuo i stvaranja kulta ličnosti unutar Hrvatske demokratske zajednice.

'Ja sam jedan od onih koji smatra da se mora prestati stvarati kult ličnosti u HDZ-u. Mislim da danas trebamo jedno moderno vodstvo koje ima odgovor na nove izazove', rekao je Milinović. Komentirajući ozračje unutar stranke Milinović je rekao da je to za njega 'jedna relaksirajuća atmosfera jer će HDZ iznjedriti najbolje kandidate i u demokratskoj proceduri će imati odgovor na sva pitanja koja su pred stranskom'.

Milinović: Spreman sam vratiti stranku u pobjednički kolosjek

Osvrnuo se i na izborne rezultate o kojima, kako je rekao, nisu potanko raspravljali na sjednici Predsjedništva, a otkrio je i svoje mišljenje o razlogu lošeg izbornog rezultata. 'Mogu reći da na okrupnjavanje ljevice HDZ nije našao odgovor, imao je pogrešnu strategiju i to je jedan od osnovnih uzroka poraza. U izbore smo ušli u posebnoj atmosferi, ali rezultati su mogli biti bolji uz druge poteze', rekao je.

Govoreći o protukandidatima za predsjednika HDZ-a Milinović je rekao da na njih ne gleda kao na opasnu konkurenciju, nego na kandidate koji su dobrodošli. 'Spreman sam s tim dečkima organizirati u Ličko-senjskoj županiji predstavljanje programa. Spreman sam vratiti stranku u pobjednički kolosjek, na kormilo Hrvatske države, ne gledam ih kao opasnost već dobru stvar koja će potvrditi da HDZ-u trebaju demokratski izbori i nakon tih izbora će izaći jača i potvrditi da je najjača opcija u Hrvatskoj', rekao je Milinović i dodao da dio njegovog stranačkog programa kaže da 'nije stranka jaka koliko je jako vodstvo, nego članstvo stranke'.

Za kraj, Milinović je poručio da se ne bi ni kandidirao da ne vjeruje da će pobijediti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene