Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

„Udruga za terapijsko jahanje “Nada“ – Vrbovec je humanitarna neprofitna organizacija čiji se rad temelji na entuzijazmu pojedinaca, a financira se gotovo isključivo donacijama.

PR
PR Foto: PR
Terapijsko jahanje je uporaba konja u svrhu postizanja različitih terapijskih ciljeva, od fizičkih do kognitivnih i emocionalnih, a korist od terapijskog jahanja imaju osobe s različitim oblicima fizičkih, mentalnih i/ili emocionalnih oštećenja.

Svrha je naše udruge, kao i drugih sličnih udruga u zemlji i inozemstvu, da takvim osobama pruži uvjete za izvođenje takve terapije. Među polaznicima programa naše udruge najviše je djece, s vrlo različitim medicinskim dijagnozama.

Aktivnost udruge uvjetovana je držanjem potrebnog broja odgovarajućih konja i dovoljnim brojem volontera osposobljenih za sigurno izvođenje svih oblika terapije iz programa udruge.

Za pribavljanje donacija za pokrivanje materijalnih troškova djelovanja udruge, ali i za okupljanje entuzijasta - volontera koji nakon obuke sudjeluju u radu s djecom, od presudne je važnosti da se najširu javnost upozori na životne potrebe jednog vrlo ranjivog dijela društvene zajednice kojem pomoć te zajednice može značajno poboljšati kvalitetu života.“

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene