Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonuli brod

Poslana sonda: 3D slike Titanica će objavljivati na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina znanstvenika i arheologa poslala je sondu s kamerom do Titanika kako bi bile snimljene prve trodimenzionalne fotografije broda.

Cilj je tima stvoriti detaljnu kartu olupine Titanica prije nego se brod raspadne te se nadaju da će njihov rad otkriti više o potonuću broda, izvijestio je Reuters. Ekspediciju organizira američka grupa 'RMS Titanic' koja ima prava na eksploataciju olupine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije krivo more Konačno otkriven pravi uzrok potonuća Titanica! Slika nije dostupna Prokletstvo imena? 99 godina nakon originalnog potonuo - Titanic II

>> VIDEO: Zavirite u Titanic

Robotizirana podmornica opremljena videokamerama treba izbliza istražiti olupinu, a drugo podmorničko vozilo opremljeno snažnim sonarom treba snimiti Titanic. Skupina je otplovila iz St. Jonha u Kanadi, a tijekom 20-dnevne misije objavljivat će snimke i fotografije na Facebooku.

Vjerovalo se da je Titanic nemoguće potopiti, ali 14. travnja 1912. udario je u ledenjak te potonuo, pri čemu je živote izgubilo 1.500 ljudi. Olupina je otkrivena 1985. godine.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene