Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezniji vozači

Za vrijeme pada BlackBerryja smanjio se broj prometnih nesreća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto provjeravanja mailova i poruka, vlasnici BlackBerryja više su pazili na vožnju

Problemi koji su prošlog tjedna mučili vlasnike BlackBerryja – nemogućnost slanja i primanja mailova i BBM poruka te surfanja internetom, osim milijunske štete za same korisnike i Research In Motion, proizvođača ovih telefona, čini se da su rezultirali i barem jednom pozitivnim stvari – smanjenjem broja prometnih nesreća.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Ove su informacije objavljene na portalu Thenational.ae i odnose na područje Dubaija i Abu Dhabija, a bilo bi zanimljivo provjeriti kakva je bila situacija s brojem prometnih nesreća prošlog tjedna i u drugim državama i gradovima gdje se masovno koriste BlackBerry pametni telefoni.

Broj prometnih nesreća u Dubaiju za vrijeme problema s BlackBerryjevim servisima smanjen je za dvadeset posto, dok je u Abu Dhabiju smanjen za čak 40 posto u odnosu na prosjek. 

Čelnici policije iz Abu Dhabija i Dubaija ovo naglo smanjenje prometnih nesreća vezuju upravo uz nemogućnost korištenja BlackBerryja pa su tamošnji vozači više pažnje posvetili vožnji, nego telefonima.

Zapovjednik policije u Dubaiju Dahi Khalfan Tamim također napominje da je posebno osjetan pad prometnih nesreća zabilježen među mladim vozačima koji inače najviše koriste BlackBerryjev Messenger servis.

Tamim je dodao da su nesreće uzrokovane nepažnjom zbog korištenja mobilnih telefona najčešće lakše i s manjom materijalnom štetom, no ima i onih koji rezultiraju smrtnim posljedicama. Inače, u The Nationalu kažu da u Dubaiju u prosjeku svake tri minute dolazi do prometne nesreće.

Šef policije u Abu Dhabiju Al Harethi rekao je da tijekom problema s BlackBerryjima nije bilo nikakvih većih problema na cestama te kako su tamošnje ceste 'postale puno sigurnije kada su BlackBerry telefoni prestali raditi'.

Koristite li vi telefone u vožnji i da li ste imali problema zbog toga?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene