Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vijetnam 12. travnja u orbitu lansira svoj prvi satelit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi vijetnamski satelit, iznimno simboličan projekt u trenutku međunarodne integracije te komunističke zemlje, trebao bi biti lansiran 12. travnja iz Kouroua u francuskoj Gvajani, izvijestila je tvrtka Vijetnamske pošte i telekomunikacije.

'Oko 5.30 po mjesnom vremenu, 12. travnja, u orbitu će biti lansiran prvi vijetnamski satelit VINASAT-1', rekao je novinarima zamjenik predsjednika upravnog vijeća tvrtke Vijetnamske pošte i telekomunikacije, Nguyen Ba Thuoc.

Pročitajte i ovo Nova Gradska knjižnica i društveno-kulturni centar - vizual - 7 Napokon kreće Početak gradnje velikog kompleksa na Paromlinu: "Radovi počinju idućeg tjedna i trebali bi trajati dvije godine" Slika nije dostupna Prvo lansiranje Austrija 2011. šalje dva satelita u orbitu

Projekt, koji državu stoji oko 300 milijuna dolara, razvija se već deset godina. Prije potpisivanja ugovora o izradi satelita s američkom tvrtkom Lockheed Martin u svibnju 2006., iskrsnuli su manji problemi u koordinaciji oko frekvencije onih satelita koji su u regiji već bili u orbiti.

Satelit težak oko 2,5 tona, čija je trajnost između 15 i 20 godina, raspolagat će s 20 komunikacijskih modula za transmisiju, tv-prijam, internetske i telefonske veze.

'Ovaj će važni događaj biti odlučujuć u procesu integracije Vijetnama u svijet', smatra Nguyen Ba Thok.

Sa zadovoljstvom je konstatirao da će, ako se lansiranje uspješno realizira 12. travnja, ta zemlja postati šesta po redu u jugoistočnoj Aziji koja je u orbitu lansirala vlastiti satelit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene