Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nick Dimola, zaposlenik tvrtke koja odvozi smeće, skupljajući otpad iz stana u njujorškom Sohou pronašao je relikvije za koje se vjeruje da su pripadale drevnim Mayama te da su stare oko 2000 godina.


Nick je, prije pet godina kada je njegova tvrtka angažirana da pokupi smeće iz stana, primjetio neobične glinene predmete. 'Nikad ništa slično nisam vidio osim u muzeju, piše Reuters. Odmah sam znao da to ne smijem baciti', rekao je Nick koji je predmete odnio u firmu, no tamo su zanemareni stajali gotovo pet godina.

Vezani članci Noć na terenu sa zagrebačkom Čistoćom - 3 Ekipa Dnevnika Nove TV pridružila se Čistoći u otkrivanju tko krši pravila o otpadu: "Čeka se izgradnja tipiziranih boksova" Smeće kraj obiteljskih kuća - 2 Kad će se konačno nešto promijeniti? Osim nesnosnog smrada, napadaju ih štakori i kukci: "Naš život je uništen"

Pronađeni predmeti vrijede oko 3000 dolara

Tek je nedavno Nick odnio pronađene predmete stručnjaku za umjetnine koji je otkrio da se radi o autentičnom komadima koji su pripadali Mayama i koji datiraju iz vremena od 300 do 500 godine prije Krista. Kada je procijenjeno da predmeti vrijede oko 3000 dolara, Nick je mislio da se netko s njim grubo šali. 'Vlasnici kuća i stanova često ne znaju što bacaju u smeće. Kada u smeću nemaju prostora za sve, tada zovu ljude kao što sam ja. Prvo od stvari koje su oni namijenili za otpad odaberem ono što mislim da nešto vrijedi. Oni misle da je smeće, ja mislim da je vrijedno. Prije pet godina bio sam u pravu', objasnio je Nick.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju