Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji homo sapiens?

VIDEO: Pronašli ljudski zub star 400 tisuća godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici za Sveučilišta u Tel Avivu prilikom iskopavanja špilje u Izraelu pronašli su ljudski zub za koji se vjeruje da je star najmanje 400 tisuća godina.

Zub pripada najranijoj vrsti Homo sapiensa i gotovo su dvostruko stariji od do sada pronađenih otkrića iz Afrike. Izraelski arheolozi kažu kako su oni možda pronašli najstarije do sada poznate ostatke modernog čovjeka čime bi se mogla narušiti teorija prema kojoj je prvi homo sapiens obitavao u Africi.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

>> Natpis star 3400 godina otkriven u Jeruzalemu

>> Naši preci žvakali listove koke i prije 8 000 godina!

Iako je pronađeni zub jako sličan onome kod modernog čovjeka, Izraelci još uvijek trebaju dodatna istraživanja kako bi potvrdili pronalazak. 'Posljednjih nekoliko godina u ovoj špilji smo pronašli nekoliko ostataka na kojima obavljamo najmoderniju analizu kako bi potvrdili svoje teorije', istaknuo je arheolog Avi Gopher.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene