Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo otkriće

Stručnjaci: Nakon prekida veze popijte tabletu protiv bolova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako tekstopisci o tome pričaju već stoljećima, znanstvenici su to napokon i službeno potvrdili - ljubav uistinu boli.

No ono što se ne spominje u baladama je da je dovoljna jedna doza paracetamola kako bi se bol slomljenog srce ublažila.Ovo se otkriće pojavilo tijekom studije u kojoj su znastvenici sa Sveučilišta Kalifornija došli do zaključka kako se emotivna bol procesuira u istom području mozga kao i fizička bol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Ilustracija Provjerite zalihe HALMED poslao upozorenje: Privremena obustava nekoliko serija lijeka

>> Stručnjaci odgovaraju: Što je to zapravo ljubav?

Istovremeno su otkrili i kako povrijeđene osjećaje, kao na primjer kod prekida veze - mogu izliječiti tablete protiv bolova. 'Odbijanje je izrazito jako iskustvo za ljude. Ako pitate nekoga kojeg se najranijeg negativnog iskustva osjeća, u većini će slučajeva to biti neko odbijanje, bilo iz nekog sportskog tima ili društvene grupe ili odbijanje od željene osobe', izjavila je doktorica Naomi Eisenberger koja je sudjelovala u navedenoj studi te dodaje kako ipak ne bi preporučila uzimanje tableta protiv bolova nakon nekog traumatskog iskustva.

'Emotivna bol je zdrava reakcija organizma koja nas upozorava odnosno govori nam da više ne ponavljamo takva iskustva. Ublažavanje te boli moglo bi usporiti oporavak', zaključila je Eisenberger. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene