Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriveni otisci stopala dinosaura stari 144 milijuna godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je meksički seljak na području kojim je davno protjecala rijeka otkrio četrdesetak fosilnih otisaka dinosaurovih stopala koji bi, prema mišljenju biologa Oscara Polaca mogli biti stari i do 110 milijuna godina.

Otisci su pronađeni u središnjem Meksiku i pripadaju trima prahistorijskim vrstama dinosaura koji su se na rijeku dolazili napojiti. 

Pročitajte i ovo Kostur dinosaura Vrtoglavi iznos FOTO Barry ide na aukciju: Izuzetno je dobro očuvan, mogao bi premašiti milijun eura Kostur T-Rexa Sretni vlasnik VIDEO Kostur T-Rexa na prvoj europskoj aukciji prodan za vrtoglavi iznos

Polaco tvrdi da je potrebno obaviti dodatna istraživanja kako bi se istražilo o kojoj se točno vrsti dinosaura radi. 

Otisci su dugački oko 60 cm.

"U ovom trenutku možemo potvrditi da se radi o fosilima stopala dinosaura koji su živjeli u doba krede", rekao je Polaco. 

Rana kreda počela je prije oko 144 milijuna godina, a prethodila joj je kasna jura. Razdoblje krede smatra se posljednjim periodom prije definitivnog nestanka dinosaura prije oko 65 milijuna godina.

Tijekom prošle godine znanstvenici su u istom području otkrili 30 otisaka stopala dinosaura, poznatom po velikom broju fosilnih ostataka, neprocjenjivom za znanstvenike. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene