Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada na ISS-u

Kapsula propušta zrak: Lansiranje Sojuza moglo bi biti odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansiranje ruske svemirske letjelice Sojuz, koja treba dovesti novu posadu na Međunarodnu svemirsku postaju, moglo bi biti odgođeno zbog kvara, javljaju ruski mediji pozivajući se na izvore u ruskoj svemirskoj industriji.

Tri nova člana posade - Genadij Padalka, Sergej Revin i Joseph Acaba - trebali su poletjeti na ISS 30. ožujka i pristati dva dana kasnije.

‘Lansiranje će biti odgođeno i to najvjerojatnije do kraja travnja, ali će točne informacije biti dostupne tek nakon što posebno povjerenstvo završi svoj posao’, rekao je jedan izvor u ruskoj svemirskoj industriji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije" Slika nije dostupna Nekoliko sati nakon incidenta Rusi jedini konkretno odgovorili Sjevernoj Koreji

>> Lansiran Sojuz s međunarodnom posadom

To znači, nastavio je, da će trenutačna posada na ISS-u morati ostati malo duže. Prilikom pokusa provedenog u nedjelju u barokomori otkriveno je da kapsula Sojuza za povratak na Zemlju propušta zrak.

Međutim, Aleksej Krasnov iz Ruske svemirske agencije je izjavio za neke medije da nije donesena nikakva odluka o odgodi lansiranja, iako je priznao da su zabilježeni neki problemi za vrijeme pokusa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene