Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri astronauta

Lansiran Sojuz s međunarodnom posadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska svemirska raketa Sojuz lansirana je s kozmodroma Bajkonura u Kazahstanu s trojicom astronauta, Andreom Kuipersom iz Europske svemirske agencije, ruskim kozmonautom Olegom Kononenkom i američkim astronautom Donom Pettitom prema Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Andrea Kuipersa, Olega Kononenka i Dona Pettita na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) čekaju zapovjednik postaje Dan Burbank i dvojica ruskih kozmonauta, pristiglih prošli mjesec, što će broj članova posade koja boravi na Postaji vratiti na uobičajenih šest. Na ISS bi trebali stići u petak navečer po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Zbog 'umirovljenja' svojih raketoplana, američka NASA ovisi o Rusiji kada je u pitanju transport američkih astronauta na ISS.

ISS je 100 milijarda dolara vrijedan projekt SAD-a, Rusije, Europe, Japana i Kanade. Radi se o višenamjenskom istraživačkom laboratoriju za biologiju, fiziku, astronomiju i druga područja, koji kruži na udaljenosti od 386 kilometara od Zemlje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene