Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako prepoznati uredskog psihopata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Psihopate nećete naći samo u sudnicama, zatvorima ili na stranicama kriminalističkih romana i crnih kronika nego i u svom uredu, upozorava dr. John Clarke, doktor psihologije sa sveučilišta u Sydneyu koji je objavio vodič za prepoznavanje psihopata.

Dr. Clarke upozorava kako najmanje jedan posto zaposlenih pokazuje ovaj poremećaj, što i nije tako puno, ali problem je u tome što 'korporacijska etika' potiče ponašanje koje pogoduje psihopatskom.

Pročitajte i ovo Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora Slika nije dostupna Ispovjed bivšeg svećenika Odlučno 'NE' tajnama scijentologije!

On kaže kako se iza 'ambicioznosti' zapravo krije bezobzirnost i želja za uspjehom pod svaku cijenu, a vodeći ljudi u poslovnom svijetu takvo ponašanje potiču i nagrađuju.

'Ako vidite oglas u kojem se kaže - znate da ste najbolji, možete utjecati na druge, odlučni ste svojoj organizaciji osigurati pobjedu po svaku cijenu - to je poziv psihopatima', kaže dr. Clarke.

On je u svojoj knjizi 'Pocket Pscyho' objavio kako prepoznati
psihotično ponašanje i kako se boriti protiv njega. Prema navedenom, psihopate na poslu možete prepoznati po sljedećem:

1. Bezgrešni: psihopati na radnom mjestu ne osjećaju krivnju bez obzira na to koliko zlostavljaju, podmeću i narušavaju kredibilitet drugih djelatnika

2. Zavodnici: vrlo su rječiti i skloniji su razgovoru 'oči u oči' nego sudjelovanju na sastancima

3. Manipulatori: sustav i pravila tumače onako kako im odgovaraju, hrane se tuđim slabostima, posebno manjkom samopouzdanja

4. Nametnici: prisvajaju zasluge za tuđe uspjehe

5. Patološki lažljivci: nisu dobri lažljivci, ali kad upadnu u nevolju često se znaju izvući jer smisle 'dobru priču'

6. Nepredvidivi: osjećaju samo primarne emocije (radost, žalost, bijes) i vrlo brzo mijenjaju raspoloženje.

Dr. Clarke kaže kako se psihopati često sprijatelje s nekim na visokom položaju tko ih može zaštititi, a tada krenu potkopavati čak i svog zaštitnika kako bi se popeli na 'korporativnoj ljestvici'.

Za ljude pogođene ovakvim načinom ponašanja posljedice su često katastrofalne. 

'Oni ubijaju samopouzdanje i vjeru u druge ljude. Žrtve postaju hladne, cinične, ogorčene i gotovo nesposobne za djelovanje', naglašava dr. Clarke.

John Clark ističe kako se protiv psihopata bori obrazovanjem i timskim radom. 

'Kad shvatite zašto vam ta osoba radi ono što radi, znate da nije riječ o vašoj grešci. Druga stvar je zajedništvo, jer kad drugima kažete što vam se događa, psihopat vas nije uspio izolirati, a to je ono što želi učiniti prije nego što vas uništi', kaže dr. Clarke.

Upozorava žrtve da promijene posao ako poslodavac ne kazni osobu koja ih zlostavlja jer se psihopat ne može promijeniti.

'Oni ne misle da rade išta pogrešno, već se smatraju pametnima i misle da bi bilo tko u sličnoj situaciji postupio isto. Ako uđu u program rehabilitacije, tamo ih uče socijalnim vještinama u ophođenju s ljudima a oni poslije te vještine koriste za još bolju manipulaciju', napominje dr. Clarke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene