Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivan Đikić znanstvenik godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagradu za istraživača 2006. godine Europsko udruženje za istraživanje tumora (EACR) svečano je danas u Budimpešti dodijelilo hrvatskom znanstveniku Ivanu Đikiću.

Kako je priopćeno s frankfurtskog Sveučilišta Johann Wolfgang Goethe, Đikić je nagrađen za sustavni rad na otkrivanju poremećaja u prijenosu signala unutar stanice, koji dovode do razvoja tumorskih oboljenja. 
Ovo je prvi puta da je ta prestižna znanstvena nagrada dodijeljena jednom hrvatskom znanstveniku.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Slika nije dostupna Đikić će 100.000 kuna nagrade za najnovije znanstveno postignuće podijeliti studentima

Đikić je novčani iznos nagrade donirao za pomoć djeci oboljeloj od tumora i djeci s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj.

Znanstveni rad Ivice Đikića (1966.), profesora na frankfurtskom Sveučilištu Goethe, temelji se na molekularnom razumijevanju stanice te uzrocima koji dovode do razvoja bolesti tumora. Trenutačno u laboratoriju istražuje djelovanje proteina ubikvitin.

Za svoj rad nedavno je dobio i Binderovu nagradu za inovacije 2006., koju dodjeljuje Njemačko udruženje za staničnu biologiju (DGZ).


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene