Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Facebook za iPad omogućit će pregledavanje slika na cijelom ekranu te direktan upload slika i videa


Iako je logično očekivati da najpopularnija društvena mreža na svijetu već odavno ima svoju službenu aplikaciju na najpopularnijem tabletu, ali i jednom od danas najpoželjnijih gadgeta, to ipak nije slučaj pa tako trenutno ne postoji službena Facebook aplikacija za iPad.

Vezani članci Slika nije dostupna Facebook za sljedeći tjedan planira nešto 'fenomenalno'

No, ako je vjerovati brojnim glasinama koje možemo pročitati na internetu, tome se bliži kraj pa nakon više od 15 mjeseci napokon možemo očekivati u potpunosti optimizirani Facebook za iPad.

Priču je prvo objavio New York Times pozivajući se na pouzdane izvore prema kojima je ova aplikacija tijekom vremena doživjela nekoliko dizajnerskih izmjena te ja sada napokon u posljednjoj fazi testiranja. Navodno se u projekt njenog razvoja uključio i sam Zuckerberg tako da je jasno da će Facebook na iPad donijeti jedinstveno iskustvo ove društvene mreže.

Prema poznatim informacijama, izmijenjene su i iPadu potpuno prilagođene opcije Facebook Chat i Group, fotografije će se prikazivati na cijelom ekranu, a moći će se koristiti i neke opcije koje nisu dostupne putem internetske stranice pa će tako korisnici iPada 2 imati mogućnost fotografije koje slikaju ili snimljeni video automatski uploadati na ovu društvenu mrežu.

Iz Facebooka su odbili komentirati rad na aplikaciji za iPad, no napomenuli su da imaju 'odličan odnos s Appleom koji se očitava u njihovoj iPhone aplikaciji' te ne mogu komentirati buduće proizvode vezane uz Facebook. Do tada ćemo se i dalje morati zadovoljiti neslužbenim aplikacijama poput Frinedlyja koje ipak ne pružaju ono iskustvo na koje smo navikli na iPadu, ili mu pristupati putem web browsera.

Za očekivati je kada se pojavi Facebook for iPad, ili kako će se već aplikacija zvati, da će dugo vremena biti najpopularnija aplikacija na App Storeu te se nadamo da nam je Zuckerberg zaista pripremo nešto posebno i u potpunosti prilagođeno iPadu i njegovom velikom ekranu osjetljivom na dodir.