Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nema više besplatno

Francuska uvodi porez na internet reklame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska vlada kani uvesti porez na reklame za internetske pretraživače poput Google-a. Svaki put kad surfer u Francuskoj klikne na reklamu ili na sponzorirani link, Google, tj. pretraživač na kojem se reklama nalazi, plaća određenu cifru državi.

Ovo je najnoviji pokušaj Francuske da regulira internet, za koji već ima neke od najstrožih antipiratskih zakona na svijetu. Novi porez bi pogodio i druge velike internetske operatere poput Yahooa i Microsofta, bez obzira na to nalaze li se njihovi uredi u zemlji. Na internetskim reklamama Google godišnje zaradi 720 milijuna funti samo u Francuskoj, donosi britanski Telegraph. Novac od poreza ulagao bi se u razvoj francuske kreativne industrije.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Ilustracija Porezni USKOK Žive u luksuznim stanovima u elitnim četvrtima, voze skupe aute, idu na putovanja: Na papiru nemaju ništa

Predsjednik Sarcozy, koji se postavio za branitelja francuskog kulturnog nasljeđa, već je prošli mjesec potrošio 700 milijuna funti na digitalizaciju francuskog književnog blaga, da bi spriječio da Google dođe do njega. Navodno je predsjednik posebno osjetljiv na ilegalno skidanje glazbe s interneta, zbog svoje supruge koja je od modela prešla u glazbene vode. Naime, upravo je producent Prve dame, Patrick Zelnick, predvodio komisiju koja je donjela prijedlog zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene