Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Tko su pravi majstori prerušavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skrivajući se na fantastične načine te uklapajući savršeno u okoliš ove životinjske vrste pravi su majstori prerušavanja.

Sposobne za skrivanje i maskiranje ove životinje koriste umjetnost prerušavanja kao način preživljavanja u prirodi.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Koriste dvije metode za prerušavanje: osnovno i specijalno, piše Daily Mail.

Metodom osnovnog prerušavanja životinje koriste boju kako bi se uklopile u okoliš, što ih čini gotovo nevidljivima. U specijalnom prerušavanju životinje koriste kombinaciju boje, oblika i ponašanja kojim se uklapaju u okolinu.

Čekajući strpljivo u australskoj močvari, mladi krokodil koristi boju kože kako bi se stopio s okolišem i napao žrtvu kad najmanje očekuje.

Ugrožena vrsta, troprsti ljenivac karakterističan je po blijedom, sivo-smeđem krznu koje je često prekriveno algama. Zbog toga mu dlake imaju zelenkastu boju uz pomoć koje se lakše skriva u svojem prirodnom šumskom okruženju.

Druge životinje, poput grizli medvjeda iz sjeverne Amerike jednostavno se koriste lukavošću i trikovima kako bi ostale skrivene.

No gospodar prerušavanja svakako je hobotnica koja koristi boju kako bi ostala neopažena i zastrašila moguće napadače. Njena mogućnost kamuflaže tema je nekoliko recentnih znanstvenih studija.

Bilo kako bilo, neke od životinja u foto galeriji toliko su vješte u skrivanju da bi bilo lakše otkriti iglu u plastu sijena nego njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene