Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova saznanja

Fosili iz pustinje Gobi daju uvid u život dinosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odrasli su ih ostavili i mladi su dinosauri utonuli u blato kraj jezera i uginuli. Bilo je to prije 90 milijuna godina, a danas je ondje pustinja Gobi.

Dobro sačuvane okamine iskopala je ekipa kineskih i američkih znanstvenika. Oni kažu da novootkriveni fosili nude dobar uvid u to kako je živjelo i ugibalo to jato sinornithominusa, dinosaura nalik noju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Paleontolozi pronašli ostatke Veliko otkriće argentinskih znanstvenika: "Riječ je o potpuno novoj vrsti, živjela je na području gdje je ne biste očekivali" Slika nije dostupna Atmosferu ispunio otrovnim plinovima Masivni asteroid koji je ubio dinosaure bio je puno razorniji nego što se prethodno mislilo

Dva modela sinornithominusa u prirodnoj veličini izložena su danas u Hohhotu, glavnome gradu kineske regije Unutarnje Mongolije.

Paul Sereno, profesor na sveučilištu u Chicagu i sudionik tih iskapanja kaže da je to otkriće veoma uzbudljivo jer znanstvenici rijetko nađu, u poplavi ili vulkanskoj erupciji tako dobro očuvane, ostatke cijelih skupina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene