Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo je nebo iznad nas

Facebook pretekao Google

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularna društvena mreža je prošli tjedan pretekla moćni Google i postala najposjećenija internetska adresa u Sjedinjenim Državama.

Heather Dougherty, direktorica servisa Hitwise, koji mjeri promet na internetskim stranicama, objavila je na svom blogu da je Facebook u drugom tjednu ožujka imao 7,07% ukupnom internetskog prometa, dok je Google imao 7,03%.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci

Facebook je već sporadično premašivao Googleov promet, kao što je bilo na Badnjak, Božić, Novu godinu te vikend 6. i 7. ožujka, no sada je prvi put nadmašio internetskog diva na ukupnoj tjednoj razini.

Taj rezultat predstavlja i ukupni rekord za Facebook na američkom tržištu, gdje im je promet u ožujku porastao za gotovo 2%, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porast od impresivnih 185%. Dougherty piše kako je Google u istom razdoblju imao porast prometa od samo 9%.

Hitwise jedino mjeri internetski promet i sad još samo treba pričekati hoće li i drugi parametri prikazati izvrsnu izvedbu Facebooka. Compete.com, primjerice, još uvijek ima Google na vodećoj poziciji sa 147 milijuna jedinstvenih posjetitelja u siječnju, dok mu Facebook puše za vrat sa 133 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene