Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularna društvena mreža je prošli tjedan pretekla moćni Google i postala najposjećenija internetska adresa u Sjedinjenim Državama.


Heather Dougherty, direktorica servisa Hitwise, koji mjeri promet na internetskim stranicama, objavila je na svom blogu da je Facebook u drugom tjednu ožujka imao 7,07% ukupnom internetskog prometa, dok je Google imao 7,03%.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, nek’ se grintavci ne sekiraju'' Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

Facebook je već sporadično premašivao Googleov promet, kao što je bilo na Badnjak, Božić, Novu godinu te vikend 6. i 7. ožujka, no sada je prvi put nadmašio internetskog diva na ukupnoj tjednoj razini.

Taj rezultat predstavlja i ukupni rekord za Facebook na američkom tržištu, gdje im je promet u ožujku porastao za gotovo 2%, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porast od impresivnih 185%. Dougherty piše kako je Google u istom razdoblju imao porast prometa od samo 9%.

Hitwise jedino mjeri internetski promet i sad još samo treba pričekati hoće li i drugi parametri prikazati izvrsnu izvedbu Facebooka. Compete.com, primjerice, još uvijek ima Google na vodećoj poziciji sa 147 milijuna jedinstvenih posjetitelja u siječnju, dok mu Facebook puše za vrat sa 133 milijuna jedinstvenih posjetitelja.