Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suplementi magnezija smanjuju učestalost i jačinu migrene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca koja pate od migrena mogu umanjiti njezinu jačinu i učestalost unosom magnezija u obliku suplemenata.

U istraživanju je sudjelovalo 86 djece u dobi od 3 do 17 godina koji pate od migrene. Djeca su nasumce podijeljenja ili u skupinu koja je dobivala magnezij (9 mg po kilogramu tjelesne mase dnevno) ili u placebo skupinu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna provjerite ormariće Povlači se još nekoliko proizvoda zbog ostataka pesticida, Slovenci prijavili hrvatski namaz zbog bakterija Mg Mivela - 1 NOVA ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA Uloga magnezija u pandemiji koronavirusa

U razdoblju od 16 tjedana djeca su vodila dnevnike u koje su zapisivali učestalost i jačinu migrena, kao i druge simptome.

Učestalost i jačina migrene se znatne smanjila u skupini koja je uzimala suplemente magnezija u odnosu na placebo skupinu. 20% djece koja su uzimala suplemente patila su od proljeva, uobičajne nuspojave velikih količina magnezija.

Već je u prijašnjim istraživanjima utvrđeno da osobe koje pate od migrena imaju niske koncentracije magnezija u serumu, crvenim krvnim stanicama i slini . Suplementi magnezija su povoljni i sigurni te ih je vrijedno iskušati prije nego što se posegne za lijekovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene