Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nutricionistica tvrdi

Pretilost ovisi o našem načinu razmišljanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nutricionistica Janet Thompson je iznijela program kojim tvrdi da u procesu mršavljenja tj. rješavanja problema pretilosti veliku ulogu ima naš um.

Svake godine trošimo velike količine novaca na dijete, članstva u teretanama i brojnim drugim rekreacijskim centrima. Stručnjaci smatraju da problem pretilosti nije isključivo u tome što jedemo i koliko vježbamo, već i u načinu na koji razmišljamo, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bitno je ostati jak 5 stvari koje vam nitko neće reći o gubitku kilograma Slika nije dostupna Smetao mu njezin trbuh Dečko joj rekao da je predebela za seks. Evo kako je reagirala!

Nutricionistica Janet Thomson smatra da u komunikaciji između uma i tijela, um ima dominantnu ulogu. Nejasne poruke iz našeg mozga mogu sabotirati pokušaj mršavljenja. Janet je osmislila program u kojem uz pomoć vjerovanja možemo utjecati na cilj. Program se sastoji od šest dijelova:

Razmislite: potrebno je svaku večer prije spavanja i svako jutro posvetiti minutu zamišljanu kako ćemo se osjećati mjesec dana nakon postignutog cilja, zatim tri mjeseca i naposlijetku šest mjeseci nakon. Sve navedeno će nam pomoći u stavranju pozitivnih emocija koje će potaknuti vjerovanje u uspjeh.

Zapišite: stavite na papir ono što želite postići i što ste spremni učiniti kako bi to ostvarili, te sve pročitajte naglas dva puta dnevno.

Utvrdite: zapišite stvari koje su vas u prošlosti omele da postignete cilj , te sastavite novi popis s alternativnim ponašanjem npr. alkohol ću piti samo u situacijama nekih proslava, a ne svaki vikend ili češće

Vodite dnevnik hrane: Kada napismeno vidite što unosite u svoje tijelo postat ćete svjesniji gdje griješite.

Provoditi vrijeme s istomišljenicima: Osobe koje imaju slične ciljeve kao i i vi će djelovati kao potpora. Nesvjesno ćemo analizirati zajednička iskustva.

Slijedite dva jednostavna pravila prehrane: Nikada hranu ne koristite kao nagradu ili lijek, i nemojte si zabranjivati korištenje nekih namirnica. Ako stvarno to želite vaš organizam će sam odbaciti ono što smatra štetnim.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene