Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seks i tamna čokolada održavaju mozak svježim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamna čokolada, hladno meso i riba za doručak te puno seksa pomažu očuvati funkcije mozga, poručuju autori nove knjige "Teach Yourself: Training Your Brain" (Podučavajte se: Vježbajte mozak).

Psiholog Terry Horne i biokemičar Simon Wooton, koautori knjige, tvrde da "životni stil može ojačati mozak" i poručuju "Vi niste samo pasivna žrtva vaših gena", jer možete sami stvarati "optimalne uvjete u svome mozgu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Antioksidansi Crno vino i tamna čokolada hrane mozak prije velikih napora Slika nije dostupna Istraživanje otkrilo Tamna čokolada čuva mozak od moždanog udara

Autori dovode u pitanje tvrdnje da kognitivne sposobnosti
neizbježivo opadaju nakon 17. godine i navode da "Pomno odabrani životni stilovi" mogu stvoriti rezervne kognitivne sposobnosti.

U knjizi donose popis stvari koje čovjek smije činiti i stvari koje treba izbjegavati kako bi proaktivno održao svoj mozak svježim.

Neke od njihovih preporuka spadaju u domenu zdravog razuma pa je jasno da je "Stres loš za razmišljanje", baš kao i "previše alkohola" te "uživanje kanabisa".

Loše je i gledanje sapunica i druženje s negativcima i zato valja izbjegavati cmizdravce, jamrala, kritizere i cinične ljude.

Osim hladnog mesa i ribe za doručak tamna čokolada je dobra jer sadrži mnoge kemijske supstance koje su prisutne u trenutku kada "mozak dobro misli. Tada se relaksiraju mišići oko krvnih sudova i poboljšava dotok krvi u mozak".

Autori ispituju sedam stupnjeva seksualne aktivnosti i tvrde da se tijekom četiri od njih sedam razvijaju iste kemijske supstance koje pomažu u procesu mišljenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene