Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski znanstvenici smatraju kako su otkrili lijek za tuberkulozu u njezinoj neinfentivnoj fazi.


Tim znanstvenika s Instituta Centenary u Sydneyu, obznanio je tamošnjim medijima, kako su razvili lijek, koji tuberkulozu svladava u njezinim začecima, odnosno ranoj fazi. 'Istraživali smo protein koji je ključan za preživljavanje tuberkuloze te smo ostvarili uspjeh u razvijanju lijeka, koji bi inhibirao taj protein', reko je Nick West, bakteriolog sa spomenutog instituta.

Vezani članci Podrška Iz Udruge oboljelih od cistične fibroze pisali premijeru Plenkoviću: ''Hrvatska je zemlja u kojoj je lijepo živjeti kada nemaš dijete čiji život ovisi o nečijoj odluci" Uzimanje lijeka, ilustracija Beroš podržao privremenu mjeru: ''Pronađen je koncept za lijekove koji se tiču onkoloških bolesnika''

'Naš cilj tijekom narednih mjeseci jest istražiti puni potencijal tog lijeka', dodao je. Čak dvije milijarde ljudi u svijetu, odnosno jedna trećina populacije na Zemlji, procjenjuje se, zaraženo je tuberkulozom, a australski znastvenici tvrde kako bi njihov lijek mogao spasiti milijune života diljem svijeta.