Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Pobijedimo migrenu i druge glavobolje", nova je knjiga predstojnice Klinike za neurologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice Vide Demarin i suradnika, koja će biti predstavljena u Muzeju Mimara.


To je jedini popularni priručnik o glavoboljama čiji su autori
hrvatski liječnici, a izdala ga je Naklada Zadro.

Vezani članci Lamar Odom (Foto: Profimedia) Umirovljeni košarkaš u krevet je odveo čak 2 tisuće žena: "Bilo ih je previše, bio sam opsjednut seksom" Udovica trgovca draguljima Udovica trgovca draguljima: Dugovi, otmica i smrt u pozadini egzotične ljubavne priče

Autori iznose najnovije spoznaje o uzrocima i mehanizmima nastanka glavobolja, govore o pokretačima napadaja glavobolje, dijagnostičkoj obradi osoba koje pate od toga, te predočuju čitateljima što ih očekuje kad se obrate liječniku i odluče za liječenje migrene.

Daju i korisne savjete kako se pripremiti za liječnički pregled, a posebnu su pozornost posvetili akutnom liječenju migrene nespecifičnim i specifičnim lijekovima, kao i preventivnom liječenju.

Također navode i sve popularnije prirodne načine liječenja:
akupunkturu, akupresuru, kiropraktiku, aromaterapiju, liječenje biljem, masažu...

Čitatelji će saznati sve o znanstveno utemeljenoj vezi između pojave migrene i prehrane, o važnosti tjelesne aktivnosti, smanjenju svakodnevnog stresa i urednom snu - ukratko o svim čimbenicima na koje svatko može utjecati načinom života i upravljanjem svojim životnim navikama.

Na knjizi su, predvođene prof. Vidom Demarin, sudjelovale suradnice s Klinike za neurologiju Vanja Bašić Kes, Vlasta Vuković, Miljenka-Jelena Jurašić i Iris Zavoreo, te Vlatka Mejaški Bošnjak i Vlasta Đuranović s Neuropedijatrijskog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb.