Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haraju prehlade i viroze, što je užas za svakog roditelja predškolskog ili školskog djeteta. Kad dijete dobije temperaturu, ona mu se najčešće skida paracetamolima.


No, velika međunarodna studija na 200 tisuća djece, koordinirana s novozelandskog instituta, pokazala je da ukoliko djetetu jednom na mjesec date lijek za snižavanje temperature, za čak tri puta ste povećali mogućnost da dobije astmu!

Vezani članci Slika nije dostupna Svoj krevet večeras ćete dijeliti s 10 milijuna ovih Slika nije dostupna Diljem svijeta utrošene milijarde dolara za lijek čija je učinkovitost upitna

Mišljenja liječnika su podijeljena. I dok jedni smatraju da nema prave alternative ovom lijeku, drugi se ne zabrinjavaju rezultatima istraživanja smatrajući ih irelevantnim.

Kad je temperatura ispod 38,5 stupnjeva uvijek je treba skidati tuširanjem, hlađenjem i mirovanjem. Kad je pak iznad, brzo treba ići liječniku po paracetamol i nadati se da za koju godinu neće biti potrebni i antiastmatici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju