Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški dani za njih

Ova obitelj na sunce može jedino u jaknama punim leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao da ljeto nije dovoljno vruće za sve nas, no probajte zamisliti obitelj koja boluje od rijetkog poremećaja zbog kojeg se ne mogu oznojiti i na suncu im konstantno prijeti hipertermija.

Virginija Higgins iz Hazelwooda u SAD-u i njezin četverogodišnji sin Zane boluju od ektodermalne displazije, rijetkog poremećaja koji onemogućava znojenje i oslobađanje topline iz tijela. No to nije sve, jer simptomi tog poremećaja su i gubitak kose i noktiju.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV Paklene vrućine Ovo ljeto bilo je najtoplije ikada: No osim vrućina, meteorolog otkriva što je još bilo ekstremno Ilustracija Zatajenje srca Tragedija na obali: U kratkom razmaku vrućina odnijela dva života

'Moramo planirati naše aktivnosti izvan kuće te biti više svjesni vrućina i što nam one mogu napraviti', ističe Virginija, a prenosi Fox. Kako bi prebrodili nesnosne ljetne vrućine, Virginija i njezin sin moraju ljeti izvan kuće nositi jakne ispunjene ledom, prijenosne ventilatore i puno vode uz sebe.

Isto tako, ljeti u kući moraju klimu podesiti na temperaturu od 22 stupnja, jer malenom Zaneu hipertermija prijeti već na 23 stupnja Celzija. Prilikom izlaska na sunce nose mokre majice te tako repliciraju efekt znojenja.

Ektodermalna displazija je bolest koja se javlja jednom u svakih 5.000 rođenja u prosjeku u SAD-u, tvrde stručnjaci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene