Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dugo izlaganje buci može dovesti do oštećenja i gubitka sluha. No, prema novom istraživanju, od tih negativnih promjena moguće se zaštiti kombinacijom vitamina A, C, E i magnezija.


Istraživanje je provedeno na 4 skupine zamoraca. Prva je skupina dobivala suplemente magnezija i vitamina A, C i E; druga skupina uz navedene vitamine nije dobivala magnezij; treća skupina je dobivala samo magnezij dok je posljednja skupina dobivala samo slanu vodu kao placebo u razdoblju od 6 dana.

Vezani članci Trik Glas vam uopće nije onakav kao što ste mislili, ali vrlo jednostavno možete provjeriti kako zapravo zvučite Djeca s umjetnom pužnicom Dirljive reakcije djece koja prvi put čuju glas svojih roditelja uljepšat će vam dan

Zamorci su izloženi buci od 120 decibela 5 uzastupnih sati, a poznato je da buka od već 85 decibela kroz dulji period može dovesti do postupnog oštećenja sluha.

Nakon šestog dana pregledom sluha uočeno je da su zamorci koji su dobivali vitamin A, C, E i magnezij pretrpjeli najmanje oštećenje i gubitak sluha.