Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kurkumin pomaže kod tumora prostate, multiple skleroze i Alzheimerove bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastojak kurkumin koji se može naći u "curry" začinu može pomoći u borbi protiv tumora prostate, objavili su američki istraživači u časopisu Cancer Research.

Kukurmin, ekstrakt korjena kukurme pokazao je korisnu aktivnost u liječenju i prevenciji tumora, multiple skleroze te Alzheimerove bolesti. Prema novom istraživanju znanstvenika sa sveučilišta Alabama kukurmin je također koristan i kod liječenja tumora prostate.

Pročitajte i ovo Rak dojke - 3 Podrška oboljelima Godišnje od ove bolesti oboli tri tisuće žena, a lani je odnijela više od 600 života: "Jedan poziv u devet sati navečer promijeni vam život" Dan ružičaste vrpce povorka u centru Zagreba Obilježen dan borbe protiv zloćudne bolesti: "Mislila sam da se to meni ne događa, da je nemoguće"

Molekularni mehanizam za njegovo antitumorsko djelovanje još uvijek nije poznat iako se smatra da kukurmin inhibira sintezu MDM2 te veže p53 protein i modulira ekspresiju p21 proteina.

U SAD-u svaki 6 muškarac ima tumor prostate a svake godine se otkrije 218 000 novih slučajeva. Kurkumin je tvar iz kurkume i začina curry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene