Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Južna Afrika: Dnevno 1500 infekcija AIDS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička Republika predstavila je novi plan borbe protiv AIDS-a nastojeći se uhvatiti u koštac s epidemijom jer se prema procjenama virusom HIV-a dnevno zarazi 1.500 Južnoafrikanaca.

Cilj je Južnoafričkog nacionalnog strateškog plana, koji još treba odobriti parlament, do 2011. godine smanjiti infekcije virusom HIV-a za 50 posto te osigurati liječenje za najmanje 80 posto HIV pozitivnih osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ambiciozno, ali izvedivo ODLIČNA VIJEST Do 2030. je moguće iskorijeniti ovu smrtonosnu bolest? Slika nije dostupna Ebola stigla na Balkan U Makedoniji je umro Britanac za kojeg se sumnja da je bio zaražen ebolom!

Zdravstveni analitičari nadaju se novim mjerama promijeniti pristup prema epidemiji koja je pogodila već 5,5 milijuna ljudi u toj zemlji od 47 milijuna stanovnika, a svakodnevno ubija oko tisuću ljudi.

Aktivisti optužuju predsjednika Thaboa Mbekija i njegovu vladu da godinama zanemaruju stvarne razmjere epidemije.

Vladini dužnosnici najavili su prošlog tjedna da preliminarni
proračun za novi plan borbe protiv AIDS-a iznosi oko 3,3 milijarde dolara, no procjene govore kako će trebati dvostruka svota pitajući se odakle će se novac namaknuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene