Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjed izbjeglicama zasad nije donio ništa dobro, baš naprotiv, brojni su se Nizozemci silno naljutili na pojedine kritike.


Veliki dio nizozemske javnosti u utorak je u nevjerici slušao neimenovanu mladu damu koja je uz nekolicinu istomišljenika organizirala prosvjed ispred prihvatnog centra u Hagu.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Sirijske izbjeglice (Foto: AFP) Milijuni ljudi između dviju zaraćenih strana bježe iz svojih domova: ''Svaka majka ovdje je izgubila svoje dijete''

Naime, ta je Sirijka iz protesta odlučila spavati na ulici, a jedna od stvari koja ju je naljutila je to što je u sobi nije dočekao televizor.

"To nije život. U sobi imamo samo krevete. Nemamo televizore, nemamo frižidere, nemamo čak niti brave na sobama. Možda bismo se trebali vratiti u svoju zemlju poginuti. Nismo pobjegli iz nje zato da bismo živjeli u zatvorima", kazala je ta djevojka, koja se razgovor s novinarom završila uz ironičnu zahvalu nizozemskim vlastima.

ŽIČANE BARIJERE SE ŠIRE EUROPOM Austrija diže nekoliko kilometara ograde na Šentilju?

Njezine sunarodnjake naljutilo je i to što primaju samo 12 eura tjedno po osobi, odnosno što već puna četiri mjeseca jedu jednu te istu hranu i što im u centru ne dopuštaju da kuhaju svoju.

I dok je neke od tih prigovora izbjeglica lako razumjeti, pa i bez zadrške priznati da je situacija daleko od savršene, prosvjed za sada nije donio nikome i ništa dobrog.

Upozorio je na to i politički novinar Frits Wester, koji je večer proveo s građanima Haga i koji je potvrdio da su izrečene kritike na račun Nizozemske brojne ljude prilično naljutile.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook