Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zagrebačkom Tehničkom muzeju

'Abeceda novca': Otvorena prva interaktivna izložba o svijetu novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A kao…. avansno plaćanje, B kao… bilanca, C kao… cent, Z kao Zzzz… - Posjetite izložbu 'Abeceda novca' u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Od avista štednje do žiro računa, svijet financija prepun je pojmova i definicija koje nam zvuče kao strani jezik, neovisno o dobi. Umjesto hvatanja za glavu ili posezanja za rječnikom kako biste svome djetetu približili sveprisutni svijet novca, posjetite Tehnički muzej u Zagrebu, Savska cesta 18 i u sklopu interaktivne izložbe „Abeceda novca“ učinite to na nov, zabavan i zanimljiv način. A vjerujemo da ni vi nećete odoljeti pridružiti se mališanima na putovanju kroz deset interaktivnih postaja te i sami naučiti nešto novo.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Doznajte svoju visinu u kovanicama, tiskajte novčanice, ispirite zlato, otkrijte kako se formira cijena proizvoda i što se nalazi u sefu u banci.

Napravite ove 4 stvari i postat ćete milijunaš!

Razvijte u djeci svijest o različitim gospodarskim prilikama njihovih vršnjaka diljem svijeta, kao i o tome kako se štedi, a kako otplaćuje kredit te zašto promatranje oblaka nemjerljivo više vrijedi od Midina dodira koji sve pretvara u zlato.

A kao… Aktivna otplata kredita pedaliranjem sobnog bicikla.
B kao… Bacanje novca kroz prozor u sobi luksuza.
C kao… cijena fair trade banane.
Č kao… čokolada koja je u prošlosti služila kao sredstvo plaćanja.


Do 10. siječnja 2016. iskoristite priliku i povedite djecu na ovu jedinstvenu izložbu u ovom dijelu Europe te zajedno ovladajte financijskim pravopisom!

„Kao financijska institucija imamo veliku odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo u pogledu financijskog opismenjavanja mladih generacija. Mi u Erste banci kao i kolege u međunarodnoj Erste grupi kontinuirano težimo davanju doprinosa upravo ovom području. S obzirom na sveprisutnost novca, vrlo je važno djeci dati priliku da se upoznaju s osnovnim pojmovima o novcu pa čak i upravljanjem financijama, tako da od rane dobi mogu razviti odgovoran odnos prema novcu“, rekao je ovom prilikom Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

Tehnički muzej ima tradicionalnu edukativnu društvenu ulogu i brojne programe orijentirane ka poticanju djece na stvaranje vlastitog mišljenja, donošenja odluka i kritičkog razmišljanja. Takve životne sposobnosti, ne samo financijske, važne su podjednako za mlade i odrasle te se mogu razvijati i u kontekstu ove izložbe. Cilj Muzeja je povećanje interaktivnih sadržaja u čemu je i bit ove izložbe, kao i suradnja s relevantnim ustanovama Europe kao što su Dječji muzej ZOOM iz Beča i Dječji muzej FRida & freD iz Graza“, rekla je Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene