Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogati umirovljenici

Napravite ove 4 stvari i postat ćete milijunaš!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj milijunaša u Americi se udvostručio od 2012. Kako?

Sve je u matematici i navikama pa tako i bogaćenje, tvrdi John Wasik u Forbesu. Četiri su jednostavna načina koje morate slijediti i uz pomoć kojih ćete i vi postati milijunaši kada odete u mirovinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sretne ruke Hrvatska ima novog milijunaša! Muškarac s nedobitnim listićem osvojio vrtoglavi iznos, evo gdje ide novac Ivana Lazić Nije ni znao za dobitak Pričekala da budu sami pa mu šapnula: "Oprostite, ali osvojili ste 14 milijuna kuna"

1. Štedite 10 do 15 % svoje plaće - ili više

Što više štedite, prije ćete postati milijunaš. Osobe na kojima je Fidelity Investments radio istraživanje 12 godina, štedjele su oko 14 posto svoje plaće i u prosjeku uštedjeli 13.300 dolara godišnje. Uzevši u obzir kamate, samo su u tom razdoblju uštedjeli oko 170.000 dolara.

Iz prve ruke - kakvi su i kako žive najbogatiji ljudi na svijetu?

2. Uložite u dionice

Milijunaši imaju novca jer ga ulažu u razne dionice u više država. Dionice vam daju prihode i dividente. Plaćeni ste jer ste investitor i preuzimate rizik.

Osobe na kojima je Fidelity Investments radio istraživanje, imale su 75 % svojeg novca vezano uz dionice i fondove. Njihov je račun zahvaljujući tome godišnje rastao 8,75 %.

3. Ne podižite gotovinu

Vaša ulaganja nisu kasica prasica niti fond za hitne slučajeve. Strpite se dok se novac bogato ne oplodi.

4. Uplaćujte u dobrovoljni mirovinski fond

Osim obveznog, dobro je i da se sami pobrinete za svoje mirovinske fondove. Nadzirite novac i ulažite u fondove što je više moguće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene