Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekspedicija nazvana 'Zimski Altaj 2015' počela je 25. siječnja, a planinari bi se u Hrvatsku trebali vratiti 11. veljače. Najveći problem predstavljale su im ekstremne sibirske hladnoće.


Zadarski alpinisti osvojili su Zlatnu planinu. Peteročlani tim planinarskog zadarskog kluba Sv. Bernard uspeo se na dva vrha u Kurajskim Altajima na Sibiru, a dok su se uspinjali na 3.556 i 3.602 metra visoke vrhove Kupol i Jubilej društvo su im pravili ruski kolege Vitalij Ivanov i Kostantin Botvenko.

Vezani članci Keanu Reeves - 4 U varljiv svijet trgovine dijamanata vodi nas jedan od najšarmantnijih glumaca današnjice Izgorjela zgrada u Sibiru - 1 Izgorjela zgrada sa sezonskim radnicima, pronađeno jedanaest tijela: "Nije bila predviđena da u njoj žive ljudi"

Ekspedicija nazvana 'Zimski Altaj 2015' počela je 25. siječnja, a planinari bi se u Hrvatsku trebali vratiti 11. veljače. Dio hrabre petorke je i snimatelj Nove TV Marino Grgurev, a osim njega vrhove su osvojili i Bogdan Brakus, Dražen Tomljenović, Boris Zupčić te predsjednik kluba Neven Zrlić koji je predvodio ekspediciju.

Planinari iz Zagreba stigli na vrh najvišeg svjetskog vulkana!

Najveći problem u osvajanju vrhova predstavljale su im, priopćili su, ekstremne sibirske hladnoće.

'Temperatura se na ovoj planini ne diže iznad -35 stupnjeva, a pri samim vrhovima često se mjeri i -60 stupnjeva', objasnili su i dodali kako im je bila iznimna čast penjati se u društvu dvojice ponajboljih ruskih alpinista. Napomenuli su i kako 'činjenica da je u proteklih 25 godina bilo više neuspješnih pokušaja uspona ovaj poduhvat čini jednako važnim kako za hrvatski, tako i za ruski alpinizam'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook