Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skok u budućnost

Za stanovnike Samoe sutrašnji dan ne postoji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali južnopacifički otok Samoa i njegov susjedni otok Tokelau napravit će vremenski skok unaprijed, jer će večeras u ponoć u tim zemljama umjesto 30. započeti 31. prosinac.

Za 186 tisuća stanovnika Samoe i 1.500 stanovnika Tokelaua, petak, 30. prosinac 2011. jednostavno će iščeznuti, jer moraju moraju uskladiti svoje vrijeme s Kinom, Australijom i Novim Zelandom, koji su im najveći i najbliži ekonomski partneri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove vremenske zone Rusi nisu SAMO pomaknuli kazaljke na satu! Slika nije dostupna 'To je najpoštenije' Prvi u svijetu: Naplaćuju avionske karte po težini putnika!

Skok u budućnost za ta dva mala otoka dolazi poslije 119 godina, od kada su američki trgovci natjerali lokalne samoanske vlasti da usklade vrijeme na svojim otocima s obližnjom Američkom Samoom i SAD-om, kako bi potpomogli njihovu trgovinu sa Kalifornijom.

Takvo računanje vremena, međutim, posljednjih godina postalo je problematično, jer su Samoa i Tokelau počeli gotovo cijeli dan kasniti za obližnjom Australijom i Novim Zelandom, prenosi agencija AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene