Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško 7 tona

VIDEO Vozilo iz kojeg je snimljena unutrašnjost tornada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika želja da uđe u sam tornado potaknula je lovca na oluje, Kevina Bartona da izradi vozilo slično tenku koje će mu upravo to omogućiti.

Snimka tornada iz same unutrašnjosti te vremenske nepogode obišla je svijet. A to je bilo moguće upravo zbog vozila koje njegov tvorac Kevin Barton naziva Dominator 3, piše Fox 4 News.

Pročitajte i ovo Tornado vremenska nepogoda VIDEO Tornado protutnjao američkom državom: "Odmah potražite zaklon" Ilustracija Totalna šteta Bebu usisao tornado pred roditeljima: Otac je zgrabio kolijevku, a onda...

Ovaj presretač tornada modificirana je verzija vozila Dodge Ram 3500, ima šest kotača, masu od gotovo sedam tona, a tijekom naleta oluje u zemlju ukapa nekoliko poluga na dubinu od jednog metra koje pridržavaju vozilo na mjestu, kako ga vjetar ne bi odnio

>> Snimka iz središta TORNADA!

'Guma oko vozila zabrtvljena je u tlo i sprečava da vjetar ulazi ispod vozila, a i isto vrijeme šiljci kojima je guma pričvršćena za tlo ulaze u zemlju', objasnio je Barton. Dodaje kako vozilo ima i neprobojna stakla.

To se vozilo nalazilo u Moore, predgrađu Kansas Cityja koje je bilo najteže pogođeno olujom prošli tjedan. Tijekom posljednje avanture vjetar je razbio jedno od stakala, ali lovci na oluje prošli su bez ikakvih ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene