Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanja djevojčica na svijetu

VIDEO: Niti 60 centimetara, a ima 16 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska možda ima najvećeg čovjeka na svijetu, no Indija ima najmanju djevojčicu na svijetu. Joyti Amge ima 16 godina, teška je samo pet kilograma i manja od 60 centimetara.

Ova djevojčica visine od samo 57 centimetara, sanja jednog dana o karijeri glumice u Bollywoodu. 'Želim postati glumica. To mi je najveća želja. što god da sam dosad poželjela, sve mi se ispunilo i zbog toga sam sretna', rekla je za Rueters Joyti. Rodila se s oblikom poremećaja patuljaštva, poznatijem pod nazivom ahondroplazija, koji zapravo koči njezin normalan rast.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Joyti zbog tog poremećaja više neće rasti, a prilikom rođenja, težila je samo kilogram i pol. Pohađa školu sa svojim vršnjacima te kao i ostali tinejdžeri njezine dobi, obožava modu, šminku i nakit. Najviše od svega, odlučna je ostaviti svoj trag u indijskoj filmskoj industriji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene