Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje rekorda

VIDEO: Izradili kobasicu od kilometra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksikanci u gradu Toluca srušili su svjetski rekord u najdužoj kobasici, preuzevši time titulu Španjolcima.

Trideset stručnjaka za izradu kobasice chorizo radili su puna tri dana kako bi napravili jedan kilometar ovog prehrambenog proizvoda koji je na kraju težio jednu tonu. 'Posljednji su Guinnessov rekord držali Španjolci s dužinom 110,15 metara. Danas vam mogu reći da je Toluca iz Meksika srušila taj rekord kobasicom dugom 1.000 metara', rekao je Jamie Lopez, glasnogovornik Toluce.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio inspektorat Povlači se mnogima omiljena namirnica, može predstavljati rizik po zdravlje nekih potrošača Ilustracija INFLACIJA I U PUŠNICAMA Delicije u kojim volimo uživati tijekom zimskih dana mogle bi nam još više isprazniti novčanike: "Ove godine će biti između 230 i 250 kuna po kilogramu"

Organizatori događaja žele iskoristiti pažnju koju su dobili rušenjem rekorda kako bi promovirali proizvođače choriza. 'Chorizo je proizvod koji predstavlja Tolucu i kroz ovaj rekord želimo da svijet zna za njega', objasnio je Lopez. Svi koji su došli svjedočiti ovom događaju mogli su kupiti dio sada slavne kobasice.

Atmosferu s događaja možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene