Živjeti, raditi i izlaziti u istoj u zgradi? Zvuči nemoguće? Njima je to svakodnevica.


Dobrodošli u Whittier, grad u kojem svi stanovnici žive, rade i idu u školu - u istoj zgradi. Whittier je smješten među snježnim planinama američke savezne države Aljaske, a jedini način da dođete do njega je kroz 4 kilometra dug tunel koji se zatvara svake večeri u 22:30 sati.

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 1 S najopasnije zgrade u Zagrebu uklonili i posljednji dio oštećene konstrukcije: "Noćas ćemo mirno spavati, nakon mjeseci strepnje"

Ova 14-katnica u nekadašnjoj hladnoratovskoj vojnoj bazi sada je dom dvjestotinjak ljudi koji na jednom mjestu imaju i kuću i posao i trgovinu i policiju i ambulantu pa čak i hotelčić koji se prostire na posljednja dva kata zgrade.

Da živite u ovoj državi jučer biste, bez nekog posebnog razloga, dobili 12.000 kuna

Većina stanovnika radi za Grad, uglavnom u administraciji, održavanju zgrade, ali i na čišćenju snijega kojeg zimi napada i više od 6 metara.

Svi stanovnici ovog grada žive isprepletenim životima, ali kažu kako im nipošto nije dosadno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook