Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđeni spoj kultura

Uzmite stanku i pogledajte zapanjujuće vrtove Balčika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palača i vrtovi u bugarskom odmorištu Balčik na obali Crnog mora privlači tisuće turista koji uživaju u neobičnom skladu prirode.

Naime, palaču i vrtove je zamislila rumunjska kraljica Marija od Edinburgha koja je htjela na jednom mjestu posaditi 3.500  različitih biljnih vrsta iz cijelog svijeta. No, također je htjela spojiti i sve religije pa tako kompleks izgrađen između 1924. do 1937. godine ima džamiju i pravoslavnu crkvu te kipove i simbole  ostalih religija.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država

Od turista najviše dolaze Rumunji koji žele vidjeti raskošnu rezidenciju kraljice. Svojom ljepotom posebice privlače kaktusi, a riječ je o drugoj kolekciji po veličini u svijetu nakon Monaka.

Marija od Edinburgha se udala za rumunjskog kralja Ferdinanda I. Bila je kći princa Alfreda od Edinburgha i ruske kneginje Marije Aleksandrovne. S majčine strani u rodu joj je bio Aleksandar II., a s očeve britanska kraljica Viktorija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene