Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umotvorine iz Njemačke

Užitak s Merkel u šalici čaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biste li probali čaj u kojem se 'smočila' Angela Merkel? E, pa jedna njemačka tvrtka potrudila se pružiti kupcima i to, uvjetno rečeno, zadovoljstvo.

Mala dizajnerska tvrtka iz Hamburga, Donkey Products, nudi čajoljupcima ograničenu seriju vrećica s čajem, na kojima se nalaze pet najvećih kandidata u nadolazećim federalnim izborima u Njemačkoj. Čajnu kolekciju nazvali su 'WahlparTea', a svaka vrećica crnog Assam čaja na sebi ima crtež jednog od političara, pričvršćen na vrh vrećice, raširenih ruku, kako ne bi potonula na dno šalice, već se držala za njezin rub.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz i Angela Merkel (Foto: AFP) Unatoč razlikama u politici Merkel i Kurz složni: "Treba pojačati napore da se zaustave migranti koji ulaze u Europsku uniju" Netrepeljivost i mržnja, hajka na sve strance - sve se to događa posljednjih tjedana u Njemačkoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Šire se mržnja i rasizam Umjesto mira i suživota u Njemačkoj se probudio strah: "Naša zemlja, naša pravila, čak i ako im se ne sviđaju"

Angela Merkel, naravno, nalazi se među političarima nacrtanim na te vrećice, a tamo se nalazi i njezin glavni protivnik Frank-Walter Steinmeier, predstavnik njemačkih socijaldemokrata. Od ostalih, tu su Oskar Lafontaine kao predstavnik ljevice, Guido Westerwelle kao predstavnik liberala te Renate Kuenast i Juergen Trittin, kao predstavnici zelenih.

Postoji i međunarodna serija nazvana 'DemocraTea'

Cijena jednog pakiranja od pet vrećica stoji čak 5,90 eura, a može se naručiti putem interneta ili kupiti u dućanima. 'Iznenađen sam potražnjom za tim vrećicama čaja i mislim da ako odaziv birača bude proporcionalan tome, da će izbori biti uistinu dobri', kazao je Peter Lentz, zamjenik voditelja berlinske Parlamentarne knjižnice. Za njega te vrećice predstavljaju savršen način kako prirediti zabavu s najvišim njemačkim političarima.

Osim ove serije vrećica čaja, Donkey Products ima i međunarodnu seriju nazvanu 'DemocraTea', na kojoj se nalaze francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, američki predsjednik Barack Obama i ruski premijer Vladimir Putin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene