Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biste li probali čaj u kojem se 'smočila' Angela Merkel? E, pa jedna njemačka tvrtka potrudila se pružiti kupcima i to, uvjetno rečeno, zadovoljstvo.


Mala dizajnerska tvrtka iz Hamburga, Donkey Products, nudi čajoljupcima ograničenu seriju vrećica s čajem, na kojima se nalaze pet najvećih kandidata u nadolazećim federalnim izborima u Njemačkoj. Čajnu kolekciju nazvali su 'WahlparTea', a svaka vrećica crnog Assam čaja na sebi ima crtež jednog od političara, pričvršćen na vrh vrećice, raširenih ruku, kako ne bi potonula na dno šalice, već se držala za njezin rub.

Vezani članci Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih AFP Merkel i Putin razgovaraju o teškim temama: "Moramo priznati kako nemamo trajni prekid vatre"

Angela Merkel, naravno, nalazi se među političarima nacrtanim na te vrećice, a tamo se nalazi i njezin glavni protivnik Frank-Walter Steinmeier, predstavnik njemačkih socijaldemokrata. Od ostalih, tu su Oskar Lafontaine kao predstavnik ljevice, Guido Westerwelle kao predstavnik liberala te Renate Kuenast i Juergen Trittin, kao predstavnici zelenih.

Postoji i međunarodna serija nazvana 'DemocraTea'

Cijena jednog pakiranja od pet vrećica stoji čak 5,90 eura, a može se naručiti putem interneta ili kupiti u dućanima. 'Iznenađen sam potražnjom za tim vrećicama čaja i mislim da ako odaziv birača bude proporcionalan tome, da će izbori biti uistinu dobri', kazao je Peter Lentz, zamjenik voditelja berlinske Parlamentarne knjižnice. Za njega te vrećice predstavljaju savršen način kako prirediti zabavu s najvišim njemačkim političarima.

Osim ove serije vrećica čaja, Donkey Products ima i međunarodnu seriju nazvanu 'DemocraTea', na kojoj se nalaze francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, američki predsjednik Barack Obama i ruski premijer Vladimir Putin.