Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi svjetski rekord

U balonu: Popili kavu na visini od 6.300 metara i -20 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa iz Litve postavila je novi svjetski rekord - pripremili su kavu na 6.300 metara visine tijekom leta balonom.

Nidas Kiuberis, Grazvydas Vilcinskas i Vytautas Samarinas morali su odjenuti zaštitnu odjeću i maske s kisikom prije nego su dosegnuli visinu od 6.300 metara.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Samo opušteno Uhvatile ih kamere: Josipa Pleslić ispijala kavu s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane Ivan Turudić i Josipa Rimac Puno otkrivaju "Di si radosti. Di si lipa": U javnost procurile poruke koje su razmjenjivali Ivan Turudić i Josipa Rimac

Kad su stigli na 'odredište', gdje je temperatura -20 stupnjeva, koristili su poseban Aeropress aparat za kavu.

Kavofil Kiuberis potom je skinuo masku s kisikom i brzo 'srknuo' malo čarobnog napitka, a potom je masku vratio nazad na lice. 'Dobra je baš kao i na tlu', kazao je Kiuberis, inače suvlasnik lanca kafererija Coffee Inn.

No, ovaj rekord ne bi bio moguć bez profesionalne pomoći.

'Pripremali smo se tjednima. Išli smo na eksperimentalne letove, jeli posebnu hranu i išli na terapiju kisikom nekoliko sati prije finalnog leta. Moram priznati da sam bio jako uzbuđen za vrijeme leta iako sam znao da smo u potpunosti spremni. No, ipak je ovo prvi put da sam napravio i popio kavu leteći brzinom od 60 km/h i na toj 'neljudskoj' visini', kazao je Kuiberis.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene