Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno otkriće

FOTO U australskim vodama otkrivena nova vrsta dupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vodama sjeverne Australije otkrivena je nova, dosad nepoznata, vrsta dupina.

Wildlife Conservation Society i Museum of Natural History su objavili da je pronađena nova vrsta dupina kod Australije. Znanstvenici su uz pomoć genetskih testova tkiva istražili evolucijsku povijest 235 dupina kako bi utvrdili identitet nepoznate vrste, piše Nature World News.

Inače postoje dvije vrste grbavih dupina – jedna živi u Atlanskom, a druga u Indijskom i Tihom oceanu. Novo otkriće, naime, pokazuje da bi se indopacifički grbavi dupini trebali podijeliti u tri vrste.

>> Posebni pripadnici postrojbi američke vojske plijenili pažnju

'Na temelju naših analiza smo zaključili da rod grbavih dupina uključuje najmanje četiri vrste', kazao je Martin Mendez, direktor latinoameričkog programa organizacije Wildlife Conservation Society. Nova vrsta nije morfološki bitno različita od poznatih, ali je genetski dosta drugačija. Vjeruje se da su evoluirali u zasebnu vrstu zbog specifičnog okoliša u kojem žive.

Istraživači smatraju da bi ovo istraživanje trebalo omogućiti bolju zaštitu dupina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene