Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Duboko u prašumama Amazone otkrivena je mistična rijeka koja je toliko vruća da ubija sve što padne u nju.


Geolog Andreas Ruzo pronašao je duboko u Amazoni rijeku koja je stotinama godina u Peruu bila legenda. O rijeci Mayantuyac doznao je od djeda koji mu je pričao kako su španjolski konkvistadori ubili posljednjeg kralja Inka. Nakon toga Španjolci su otišli duboku u prašumu u potragu za zlatom. A kada su se vratili, govorili su o strašnim stvarima koje su preživjeli poput otrovne vode, zmija koje jedu ljude i rijeci koja je toliko vruća da u nju nije moguće umočiti ni prst.

'Kada sam odrastao, počeo sam se pitati je li to moguće. Kipuće rijeke postoje, ali moraju imati jak izvor zagrijavanja, a to su najčešće vulkani', ispričao je Ruzo.

No, onda mu je teta rekla da je ona bila na toj rijeci. Andreas je krenuo u džunglu, zajedno s tetom. Pronašli su rijeku široku dugačku oko sedam kilometara i duboku oko šest metara. Rijeka je toliko vruća da na ljudskoj koži opekline trećeg stupnja nastanu za nekoliko sekundi, kaže Ruzo. Životinje koje upadnu u vodu trenutačno su skuhane.

Znanstvenik je zaključio kako je riječ o podzemnim rijekama vruće vode koje su u ovom dijelu amazonske prašume probile na površinu, piše Daily Mail.

 

Vezani članci Slika nije dostupna Dozvolio je da ga pojede anakonda - Ispričao čega se zadnjeg sjeća! Slika nije dostupna VIDEO Ulovili DIVOVSKU anakondu pa pozirali s njom!