Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalan eksperiment

Dozvolio je da ga pojede anakonda - Ispričao čega se zadnjeg sjeća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni je problem bio onemogućiti da prirodoslovac uistinu i postane anakondin obrok; ugušen i smrskanih kostiju. Anakondin stisak otprilike je jednak težini autobusa od devet tona.

Prirodoslovca Paula Rosolie progutala je najveća zmija na svijetu, anakonda. A on je uspio preživjeti. To je i bio cilj ove opasne i u stvari potpuno užasavajuće misije; upozoriti na uništavanje prašume.

Rosolie i njegov tim dvije su godine radili na pripremi dokumentarca 'Živ pojeden', a 60 dana su u prašumama Amazone tražili zmiju koja bi bila dovoljno velika da ga proguta. Kada su je napokon pronašli, uključili su kamere i krenuli s najopasnijim dijelom zadatka.

U nedjelju navečer Discovery Channel emitirat će snimljeni materijal u kojemu kamere, po prvi puta, sa živim čovjekom ulaze u utrobu najveće zmije na svijetu.

Glavni je problem bio onemogućiti da prirodoslovac uistinu i postane anakondin obrok; ugušen i smrskanih kostiju. Anakondin stisak otprilike je jednak težini autobusa od devet tona.

Paul Rosalie imao je posebno odijelo koje ga je trebalo zaštititi od anakondinog smrtonosnog stiska te od njezinih probavnih tekućina koje razgrađuju hranu. U odijelu su mu bile ugrađene kamerama i radio mikrofon kako bi mogao komunicirati sa svojim timom. Progutao je i kapsulu koja je emitirala njegove vitalne znakove, u slučaju da ne bi mogao sam signalizirati da je u nevolji. Kako bi mogao disati, maska mu je bila prikopčana na crijevo u kojem je bilo kisika za tri sata. Drugo crijevo služilo je za odvod zraka koji je izdisao.

Pročitajte i ovo Požar u Amazonskoj prašumi (Foto: AFP) Bolsonaro šalje vojsku da gasi požare Vatrogasci objasnili zašto su požari u Amazoniji katastrofalni za naš planet: "Za one koji se pitaju zašto smo se toliko uz.....i" Slika nije dostupna Čak i starci Znanstvenici u čudu: Ovi ljudi imaju najzdravija srca na svijetu, evo i zašto

Otkrio zašto će dopustiti anakondi da ga proguta!

Još je jedan problem bio – kako navesti zmiju da ga pojede. Polili su ga krvlju svinje, a morao se spustiti na tlo i gledati anakondu u oči praktički moleći da ga ugrize. Kako zmije svoj plijen jedu od glave, niti on nije bio izuzetak.

'Uhvatila me za glavu, ravno u lice, i zadnje čega se sjećam su njezina široko otvorena usta. Sve se zacrnilo. Znam da sam samo mislio: jedi me, jedi me!' Osjećaj je bio kao da me pritisnuo vodeni val', ispričao je Rosalie za Daily Mail.

Trajalo je više od sat vremena. Koliko ga je točno progutala i što se dalje događalo ne želi otkriti dok dokumentarac ne bude emitiran. No, ističe; iako je od eksperimenta prošlo nekoliko mjeseci, još se nije oporavio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene